Inför: Liverpool - Fulham

Bild till nyheten Inför: Liverpool - Fulham

Englands två enda kvarvarande representanter i någon av de Europeiska cuperna möts på Anfield och frågan är vilket lag som klarar ”Baksmällan” från Europa spelet på bästa sätt.

När det gäller läget i ligan för de båda lagen så kämpar Liverpool om en Champions League-plats och Fulham ligger i mitten av tabellen men har fortfarande en liten möjlighet att nå Europa League-plats.

Fulham är på bortaplan inte alls lika bra som på hemmaplan vilket statistiken visar. En vinst på bortplan i ligan denna säsongen och det var mot ligajumbon Portsmouth den 15:e Augusti.

Liverpool är likt Fulham klart bättre på hemmaplan än borta och har 12 segrar av 16 möjliga hemma på Anfield.

Förra matchen lagen emellan på Craven Cottage slutade 3-1 till Fulham efter två utvisningar för Liverpool på Philip Degen och Jamie Carragher. Förra matchen lagen emellan på Anfield slutade 0-0.

Totalt i ligan: 33 vinster, 10 förluster och 15 oavgjorda.
Totalt i Premier League: 10 vinster, 4 förluster och 3 oavgjorda.

På Anfield: 16 vinster, 0 förluster och 6 oavgjorda.
I Premier League på Anfield: 5 vinster, 0 förluster och 3 oavgjorda.

Liverpool
Riera är som ni vet långt ner i frysboxen, Aurelio är fortsatt lårskadad, Skrtel är fotskadad och dessutom ett frågetecken när de gäller Insua som missade torsdagens match för att han var avstängd och dessutom skadad.

Trupp enligt PremierLeague.com: Reina, Johnson, Kyrgiakos, Carragher, Agger, Gerrard, Lucas, Mascherano, Benayoun, Torres, Kuyt, Aquilani, Ngog, Degen, El Zhar, Pacheco, Babel, Rodriguez, Plessis, Ayala, Cavalieri.

Trolig startelva enligt skribenten (4-2-3-1): Reina, Johnson-Carragher-Kyrgiakos-Agger, Mascherano-Lucas, Kuyt-Gerrard-Maxi, Torres.

Vilket lag tror du att Rafael Benitez väljer att starta med? Logga in, kommentera och dela med dig av dina åsikter.

Fulham
Andy Johnson är långtidskadad och definitivt inte med i denna matchen. John Pantsil har varit knäskadad men kan komma att vara med, Clint Dempsey är lårskadad, Simon Davies kan missa matchen efter att ha skadat ett revben emot Wolfsburg.

Enda målskytten mot Wolfsburg, Zamora är tveksam till start efter att ha skadat hälsenan och David Elm är även han tveksam till start då han drabbats av en virussjukdom.

Hodgson har dessutom gått ut och sagt att han kanske kommer vila ett par nyckelspelare inför  de kommande Europa League mötet med Hamburg.

Trupp enligt PremierLeague.com:
Schwarzer, Konchesky, Baird, Riise, Hughes, Smalling, Etuhu, Duff, Murphy, Gera, Okaka, Davies, Zamora, Zuberbuhler, Greening, Shorey, Kelly, Hangeland, Stoor, Nevland, Elm.

Trolig startelva enligt skribenten (4-4-1-1): Schwarzer, Baird-Hughes-Hangeland-Konchesky, Greening-Murphy-Etuhu-Duff, Gera, Okaka.

Spelare att se upp för: Bobby Zamora – Den före detta L2 & L1 skyttekungen har denna säsongen gjort totalt 19 mål varav 8 av dem i ligan.

Statistik
* Om Liverpool vinner är det lagets nionde raka hemmavinst i ligaspelet.
* Fernando Torres har gjort 40 mål på 41 Premier League-matcher hemma på Anfield, sammanlagt har han gjort 49 på 59 på Anfield.
* Senaste gången Liverpool lämnade Anfield mållösa i en Premier League-match var emot West Ham i December 2008.
* Liverpool har aldrig förlorat hemma i någon liga eller cup sedan 1934 mot Fulham.
* Lägsta möjliga poäng för ett lag som slutat fyra efter 33 matcher är 49 poäng vilket just Liverpool hade säsongen 03/04.
* Liverpool har de senaste tre hemmamatcherna gjort två mål i första halvek.
* Om Pepe Reina håller nollan i dagens match blir de hans 14:e för säsongen och leder kampen om ”The Golden Glove” före Petr Cech & Brad Friedel som har 13 ”Clean Sheets” var.
* Liverpool har gjort 40 mål på 16 hemmamatcher vilket är den bästa målration sedan 95/96 säsongen då det vid säsongens slut var 46 gjorda mål.
* Tre gånger under 00-talet har detta mötet på Anfield slutat mållöst.
* Fulham har 15 raka bortamatcher i ligan utan vinst.
* Det har gått 9 timmar och 5 minuter sedan Clint Dempsey gjorde Fulhams senaste bortmål, det målet betydde 3-2 för Fulham mot Stoke den 5:e Januari.
* Nordirländaren Aaron Hughes har möjlighet att göra sin 100:e ligamatch för Fulham.
* Fulham har misslyckats med att göra mål 6 av de 8 senaste gångerna de spelat på Anfield.
* Fulham har vunnit 9 av sina senaste 92 bortamatcher i högsta divisionen.
* Fulham har släppt in 14 mål på de senaste 5 bortamatcherna mot Liverpool.
* Fulham har förlorat 4 av sina 5 senaste matcher mot Engelskt motstånd.

Övrigt
Matchen startar 16.00 och visas på Canal+ Sport 2 (Weekend). Det är engelska kommentatorer som gäller. För dig som inte har Canal +, kan se matchen via olika streams. Läs mer om det i vår streamingguide på startsidan.

Domartrion består av huvuddomaren Andre Marriner samt hans assisterande Stuart Burt & Andy Newbold och till det är Lee Probert fjärdedomare.

Skriven av – Peter A Linhem (Medlem: Linhem 5798)

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer