Liverpool-Sunderland 3-0

Bild till nyheten Liverpool-Sunderland 3-0

Liverpool tog sin åttonde raka hemmaseger i dagens match mot Sunderland. Det slutade med en 3-0 vinst och Fernando Torres gjorde två av målen.

Sunderland hade knappt tre bra målchanser i dagens match utan det var istället Liverpool som totalt dominerade. Första halvlek kan ha varit lagets bästa halvlek den här säsongen. Två mål gjordes i första halvlek men med tanke på målchanserna och spelet som hemmalaget hade kunde det ha stått både 5 och 6-0.

Domaren hade nästan precis blåst igång matchen och publiken börjat sjunga när Fernando Torres gjorde ledningsmålet för Liverpool. Torres kommer på vänsterkanten och dribblar bort en Sunderland spelare och sedan placerar bollen i det högra krysset.

Svårt att beskriva hur fantastiskt vackert det var, men Arne Hegerfors kommenterade målet med några ord som beskriver det: "Ett mål som man skulle vilja ramma in som en tavla, så vackert var det". Målet var definitivt bland det snyggaste som gjorts denna säsong.

30 minuter in i andra halvlek utökar Reds sin ledning till 2-0. Steven Gerrard slår en hörna och bollen hamnar tillslut hos Glen Johnson som på ett skott via Sunderland-försvararen Michael Turner sätter det andra målet. Sunderland hade en bra målchans i den första halvleken och var stundtals inte ens över mittlinjen, det var Liverpool för hela slanten.

Femton minuter in i andra halvlek gör Liverpool sitt tredje mål. Bollen hamnar hos Torres som står på rätt ställe i Sunderlands straffområde och enkelt kan rulla in bollen i mål utan några större problem.

Liverpool reser till Portugal i nästa match för att spela Europa League kvartsfinal mot Benfica. Du hittar allt om senaste och kommande matcher här på Liverpoolfc.nu.