Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Hertha Berlin klubbmärke Hertha Berlin (B)

torsdag 29 jul 20:20

Melwood

Väl värt ett besök! Been there, done it, liksom. 

Räkna med 8-10 pund (enkel resa) med taxi till den mytomspunna träningsanläggningen i stadsdelen West Derby.

Är du på plats vid 10-tiden på vardagar så finns chansen att se lite av träningspasset genom hål och sprickor i muren. Orkar du härda ut i ytterligare 1-2 timmar så kommer spelarna ut genom grindarna i sina fina farkoster för att åka hem efter avslutat dagsverke.

En del stannar gärna vid utgången och skriver autografer, andra inte...

Ursprungligen tillhörde Melwood den lokala skolan St Francis Xavier och namnet kommer av de gamla prästerna Melling och Woodlock som brukade hjälpa småpojkarna att spela fotboll på rasterna.

Melwood var i bedrövligt skick 1959, då Bill Shankly tog över som manager. Men leråkrarna förvandlades snabbt till hög klass och "Shanks" kunde introducera sina berömda five-a-side-matcher och inpränta sin filosofi i spelarna:

"Pass and move, keep it simple, lads!"

* Löpduell på Melwood 1961; Ian Callaghan, Roger Hunt, Ian St John, Jimmy Melia och Alan A´Court. I bakgrunden den gamla paviljongen som revs under Souness dagar som manager.

2001 renoverades Melwood på inrådan av dåvarande managern Gerard Houllier och har därefter kommit att bli en av Europas främsta träningsanläggningar med enorma faciliteter. Här finns verkligen allt en spelare kan önska sig.

Det är också på Melwood som managern håller sina presskonferenser inför matcherna.

Kika gärna på filmklippen nedan.